Blogg

2017-06-20

Den 20:e Juni 2016 invigde vi vår bagarstuga No. 1 här i Ullånger, som en del i vår resa tillbaka till ursprunget. Idag har den stått på gården i ett år och precis som många andra dagar sprakar elden i ugnen även idag, bagarstugan står öppen fram till 17.00 för er som vill kika in.

Vi har ett-års jubileum på måndag den 26/6 då vi också öppnar för sommaren, vi kommer att bjuda på nybakt tunnbröd och saft hela dagen! Ses vi inte då så hoppas vi att vi ses någon dag i sommar. Glöm inte att det går att boka tunnbrödsbakning även i sommar, perfekt aktivitet för hela familjen. Boka HÄR 

Nytt för i år är att butiken har öppet längre på lördagar och även söndagar, öppettiderna finner ni nedan, trevlig sommar!

 

 

Öppettider för sommaren

 

Bagarstuga:
Måndag - fredag 09.00-17.00

 

Butik:

Måndagar - fredagar 07.00-19.00

Lördagar & söndagar 07.00-17.00

2017-04-19

2016 hade vi premiär av Järnrikeloppet, ett springlopp för barn mellan 1-12 år där vi tillsammans springer för framtiden.

Intäkterna från startavgiften går oavkortat till välgörande ändamål och 2016 var det föreningen sällsynta diagnoser Sverige som var utvalda.

 

13 maj 2017 är det dags igen och i år går pengarna till Barncancerfonden. Varje år drabbas cirka 300 familjer i Sverige av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos.

Barncancerfonden arbetar för att underlätta livet för de här familjerna.

 

Kom och spring med oss 13 Maj kl 10.00 på Mjälloms Tunnbröd! Tillsammans kan vi göra skillnad!

Det kostar 20 kr per deltagare och detta går oavkortat till Barncancerfonden!

 

#springförframtiden

2017-04-10

Välsmakande EKOLOGISKA tunnbrödschips som gör det svårt att sluta äta! Vi äter dem gärna till ostbrickan eller med en god röra, men de är så goda att de fungerar lika bra att äta just precis som de är. Välj bland smakerna havssalt och bruschetta.

 

Ekologiska, mjölkfria och dessutom 45% mindre fett än andra chips får oss att jubla lite extra. Ni hittar chipsen på de flesta matvarubutiker och i utvalda delibutiker.

 

2017-03-22

Häromdagen skickade vi ut vår Sandra för att låta er kunder provsmaka vårt goda sortiment.

Det är så himla roligt när vi får träffa er och höra vad ni tycker om Mjälloms. I vårt breda sortiment var det flera som hittade en ny favorit och många fick premiärsmaka våra goda tunnbrödschips med mycket härliga reaktioner! Det är verkligen med glädje som vi träffar er, det här ska vi göra igen!

 

    

 

Mjälloms Tunnbröd - Ny dekor
2017-03-07

Äntligen är de här!

 

Under de senaste veckorna har vi talat om att "vi har något nytt på gång" och äntligen får vi visa våra nya förpackningar, en dekor som för oss tillbaka till vårt ursprung. Ni som har följt oss en längre tid har fått vara med om vår resa, tillbaka till ursprunget, där vi har berättat vår historia och hur farmor Rut som 21-åring startade det som idag är Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Under resan så kom vi fram till en ny produkt, bakad på kulturspannmål, varsamt inslagen i brunt papper med ett ljust omslag som vi under 2016 fick silver för i Svenska Designpriset.

 

Precis som vi gjorde med den så har vi med våra nya förpackningar hämtat inspiration i dåtidens förpackningsmöjligheter. Den paketpappersbruna kartongen med sin matta yta och ljusa bandomslag ger oss känslan av det enkla och de förpackningsmöjligheter som fanns när farmor Rut grundade bageriet. Färgerna är bl.a. inspirerade från gamla målningar och den storslagna naturen i Höga Kusten, spannmålen, vattnet och bagarstugans heta ugn.

 

De olika sorternas namn har vi gjort med ett stämpelliknande tryck där man kan ana den slitna gummidynans ojämnheter. Texterna i skrivstil liknar pappa Ivans drivna sätt att skriva och illustrationerna på baksidan berättar så fint om våra värden och historia som Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Vi har också satt in ett fönster så att man lätt kan se brödet och dess olikheter i våra många produkter.

 

 

Tunnbröd är enkelt, bara mjöl, vatten och en het ugn men det är hantverket som gör skillna'n

 

Torbjörn & Ethel Ullsten

3:e generationens Tunnbrödsbagare

Sidor

Prenumerera på