Blodbrödsramen

Blodbrödsramen

4 portioner

INGREDIENSER

  • 2 gul lök
  • 200 gr shitake svamp
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk soyasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 12 dl vatten
  • 8-12 skivor Mjälloms Palttunnbröd
  • 400 g stekfläsk
  • 250 g nudlar
  • 2 st löskokta ägg
  • Rårörda lingon

Gör så här

  1. Börja med att göra Shiitakebuljongen - skala och skiva den gula löken och vitlöken. Riv svampen och fräs tillsammans med löken i sesamolja i en kastrull tills den får en gyllenbrunfärg. Häll då i sojan och vattnet och låt sjuda medan du gör det resterande.
  2. Koka äggen 6 minuter, kyl de sedan i kallt vatten och skala. Dela de precis innan du lägger upp på tallriken.
  3. Stek fläsket och lägg det på hushållspapper så det får rinna av och svalna lite. Låt det sedan sjuda 4 minuter i buljongen innan du ska äta. Det ger en högre sälta till buljongen och det gör fläsket mjukt och lätt att äta.
  4. Koka nudlarna i buljongen enligt angiven tid på förpackningen.
  5. Koka upp pastavatten (vatten och salt), dra ner värmen så det inte stormkokar och lägg i palttunnbrödet. Det här kräver lite uppmärksamhet, brödet ska bli mjukt men behålla lite tuggmotstånd.
  6. Nu är det bara att lägga upp på tallriken, börja med nudlar och palttunnbröd, lägg sedan på fläsket och häll över buljongen. Toppa med rårörda lingon och lite nyklippt gräslök och persilja.

Byt ut paltbrödet mot Gammeldags eller Sötpotatis Tunnbröd och fläsket mot tofu som du steker i sesamolja så får du en vegetarisk rätt.

Kontakt