Recept

Avokado och Kesoröra

Här kommer ett enkelt mellanmål som ger dig ny energi innan det är dags att äta. Ät som frukost, eftermiddagsfika eller varför inte som kvällsmacka? 

 

2 portioner

Ingredienser

2 skivor Mjälloms Tunnbröd

1 avokado

200g Keso

4 blad grönkål

0,5 citron

1 granatäpple

olivolja

flingsalt

 

Gör så här

1. Börja med att värma ugnen till 170 grader.

2. Lägg sedan 4 stora blad med grönkål i en ugnsform eller på en plåt, pressa lite citron över och massera in det lätt med lite olivolja. Strö på lite flingsalt och rosta i 5-6 minuter. 

3. Blanda ihop avokado med keso. Du kan börja med att mosa avokado i en skål med en gaffel tills det är mosigt och sedan är det bara att vända ner keson. 

4. Lägg stora drivor med kesoröran på tunnbröd och krossa över grönkålen, toppa med lite granatäppelfrön som är sådär perfekt rika på antioxidanter!

 

Gyllengräddad klassiker

Havretunnbröd är ett klassiskt bröd bakat på havre från våra svenska åkrar. Gyllengräddat och smakrikt. Utmärkt i brödkorgen såväl som till en finare middag.

Rustikt och smakrikt

Rågtunnbrödet är ett rustikt bröd bakat på fullkornsmjöl av råg och vete.