Blogg

Bageriet i Höga kusten

2017-02-25

Bageriet startades i byn Mjällom, mitt i Höga kusten, 1923.

 

1977 byggde vi nytt bageri i Ullånger, ett par mil från Mjällom, fortfarande i hjärtat av Höga Kusten. Tunnbrödsmarknaden blomstrade och vi hade stort behov av att bygga ut, men mark fanns inte att tillgå vid bageriet i Mjällom.

En flytt blir nödvändig och vi erbjuds mark i Ullånger men en flytt är inte enkel när det handlar om tunnbrödsbakning och det är mycket som påverkar brödet. Det är allt från lufttryck och luftfuktighet till vindar och omgivning. Precis som i Mjällom ligger bageriet inbäddat mellan höga berg längst in i en djup havsfjärd och förutsättningarna är perfekta.

 

När bageriet är klart så följer så när som all personal med oss till Ullånger, vilket är helt fantastiskt och säkrar att vi kan fortsätta att hålla samma goda kvalitet som i Mjällom. Vi kavlar, naggar och gräddar på samma sätt som förr och tillslut så har vi farmor Ruts tunnbröd på plats precis som det alltid varit.

Follow