Blogg

Den klassiska räkmackan - festlig och supergod!

2016-10-14

Här är vårt bästa recept på klassisk räkmacka, busenkel & supergod!

 

De tre viktigaste delarna i en räkmacka är ett riktigt gott och krispigt bröd, en bra majonnäs gärna hemgjord, perfekt kokt ägg och så klart – handskalade räkor av bästa kvalitet.

 

En klassisk räkmacka består av räkor, ägg, salladsblad, majonnäs, gurka, dill och citron på en skiva tunnbröd - enkelt och otroligt gott.

 

Njut av denna underbara räk och äggmacka till lunch eller bara som fredagssnacks. Den är busenkel att göra!

 

Det här behövs:

1 paket Mjälloms Runda Tunnbröd eller Gammeldags Tunnbröd

Några smörklickar

1 kg räkor med skal
4 msk majonnäs
4 st citronklyftor
8-12 salladsblad
1 knippe dill

 

Gör så här

Skala räkorna.
Bre smör på brödskivorna och lägg på salladsbladen.

Klicka ut en matsked majonnäs på varje macka.
Lägg rikligt med räkor i mitten.
Garnera med citronklyftor och dill.
Pressa citronsaft över räkorna.

 

Voila!

Follow