Blogg

Fixa fredagsmyset

2018-07-28

Gör dina egna tunnbrödschips

Inför helgen vill vi dela med oss av ett recept på tunnbrödschips som är perfekt till fredagsmyset, tacotallriken, förätten eller charkbrickan. Endast fantasin sätter gränser för vad du kan använda de till. Att göra egna tunnbrödschips hemma behöver heller inte vara så svårt. Allt du behöver är en ugn, olivolja och Mjälloms Tunnbröd, sedan smaksätter du med den krydda du tycker är godast eller den du har i skafferiet. Här gjorde vi några med chilikrydda och några med färsk rosmarin. 

 

Ingredienser:

Mjälloms Gammeldags eller Havre Tunnbröd
Olivolja

Chilikryda 

Färsk rosmarin
Havssalt


Börja med att ställa ugnen på 180 grader. Bryt bitar av tunnbrödet och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Vi använde oss av Havre Tunnbröd här men det går såklart att använda någon av våra andra sorter också men tänk då på att om tunnbrödet är tunnare behöver det inte vara i ugnen lika länge. Ringla sedan lite olivolja på varje bit och strö på kryddan och lite flingsalt. Sätt in i mitten av ugnen och vänta ca 4 minuter, var noga med att hålla koll på tunnbrödschipsen så de inte bränns. Låt svalna något innan servering.


 


Tips! 

Krydda med tacokrydda och byt ut tacochipsen mot tunnbrödschips. Krydda med havssalt och peppar och vips passar de super till en hemgjord hamburgare istället för pommes frites.

Follow