Blogg

Gör din egen SM-macka

2017-02-08

SM Mackan - Hemvändare

 Tobias Andersson, Ulvö Hotell

 

Gör din egen SM macka

 

Du behöver :

Mjälloms gammeldags tunnbröd

Skarpudden ost från Häggby Gård eller annan smakrik ost

Löjrom eller annan valfri rom

Syrad rödlök, picklad eller hackad

Krondillsgurka

Hängd fil eller creme fraiche 

Harsyra eller bladpersilja 

Torkad dill

 

Gör så här:

Rosta smörgåsen med osten i ugnen, klicka ut löjrom och den hängda filen.

Lägg på några skivor syrad lök och några blad harsyra högst upp.

Strö tillsist den torkade dillen över smörgåsen.

 

Njut av en fantastisk smakupplevelse!

 

Här hittar du också recepten på tillbehören

 

Hängd fil:

Dag 1: Häng ekologisk Norrskensfil i kaffefilter och sil, ställ över natten i kylskåp.

Dag 2: Fyll en spritspåse med den hängda filen.

 

Krondillsgurka:

Värm 1 liter rapsolja till 80 grader. Slå oljan över 250 g krondill så att den täcker dillen. Låt stå 2 dagar i kylen. Skala, kärna ur gurkan och hacka fint. Vacka i vacuumpåse, 2 ggr i 2 min.

 

Syrad lök:

Skiva 2 rödlökar fint och blanda med 1 dl äppelcidervinäger och ½ dl flytande honung. Vacka i vacuumpåse, 2 ggr i 2 min, och låt stå i kylen över natten.

 

 

Follow