Blogg

NYHET - NY DEKOR

Mjälloms Tunnbröd - Ny dekor
2017-03-07

Äntligen är de här!

 

Under de senaste veckorna har vi talat om att "vi har något nytt på gång" och äntligen får vi visa våra nya förpackningar, en dekor som för oss tillbaka till vårt ursprung. Ni som har följt oss en längre tid har fått vara med om vår resa, tillbaka till ursprunget, där vi har berättat vår historia och hur farmor Rut som 21-åring startade det som idag är Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Under resan så kom vi fram till en ny produkt, bakad på kulturspannmål, varsamt inslagen i brunt papper med ett ljust omslag som vi under 2016 fick silver för i Svenska Designpriset.

 

Precis som vi gjorde med den så har vi med våra nya förpackningar hämtat inspiration i dåtidens förpackningsmöjligheter. Den paketpappersbruna kartongen med sin matta yta och ljusa bandomslag ger oss känslan av det enkla och de förpackningsmöjligheter som fanns när farmor Rut grundade bageriet. Färgerna är bl.a. inspirerade från gamla målningar och den storslagna naturen i Höga Kusten, spannmålen, vattnet och bagarstugans heta ugn.

 

De olika sorternas namn har vi gjort med ett stämpelliknande tryck där man kan ana den slitna gummidynans ojämnheter. Texterna i skrivstil liknar pappa Ivans drivna sätt att skriva och illustrationerna på baksidan berättar så fint om våra värden och historia som Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Vi har också satt in ett fönster så att man lätt kan se brödet och dess olikheter i våra många produkter.

 

 

Tunnbröd är enkelt, bara mjöl, vatten och en het ugn men det är hantverket som gör skillna'n

 

Torbjörn & Ethel Ullsten

3:e generationens Tunnbrödsbagare

Follow