Blogg

Tunnbrödstoast eller Norrländsk Croque monsieur

2019-03-06

Såhär i sportlovstider är det perfekt med lättlagade mackor som mättar. Mellan varven i backen, som matsäck ut i skidspåret eller på skoterturen. Den här mackan går att förbereda på morgonen och fortfarande vara lika god vid lunch! Vill du äta den till förrätt kan du lätt ändra några ingredienser och kalla den Norrländsk Croque monsieur ;)  


De kan göras i stekpanna eller micro.

Mjälloms Gammeldags Tunnbröd
Ost

Skinka eller portabello för veg.
Oregano

Dijonsenap

Börja med att dela en skiva gammeldags på mitten, stryk ut lite dijonsenap på ena sidan men tänk på att dijonsenapen är ganska stark om du ska servera till barn. Skiva osten och lägg i botten så det täcker tunnbrödsskivan, lägg sedan dit skinka och strö oregano över, skiva ost och lägg på toppen och avsluta med den andra halvan av tunnbrödet. 

Lägg lite smör i en stekpanna och stek tunnbrödet på båda sidor tills osten har smält och brödet fått en gyllenbrun fin färg. Servera med lite sallad. 


Vi önskar er ett underbart sportlov! 


 

Follow