Blogg

Vi tjöt av glädje vid beskedet - vi är dubbelt nominerade till Svenska Designpriset!

2016-09-12

Vi är dubbelt nominerade till Svenska designpriset - fick en glädjechock när vi fick veta!

 

Nu sätter vi Sveriges äldsta tunnbrödsbageri, Höga Kusten och Ullånger på den svenska designkartan! Varför då? Jo, vi är dubbelt nominerade till den prestigefyllda tävlingen Svenska Designpriset.

 

"Det var vi själva som skickade in två bidrag efter ett tips jag fått. För oss är Tillbaka till ursprunget" och "Mjälloms 1923" något större än bilder och text. Det är en historia och känsla, som berättar om ett litet norrländskt familjeföretag och svenskt mathantverk på riktigt. Det är äkta och nära. Det kanske är därför vi också sticker ut och är lite unika. Vi är oss själva!

Ethel Ullsten, Mjälloms Tunnbröd

 

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation. Alla kan vara med och rösta på webben mellan den 12:e och 18:e september och tävlingen avgörs den 20:e oktober på moderna Museet i Stockholm. Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation.

 

Svenska Designprisets jury nominerar oss för vår grafiska och historiska resa ”Tillbaka till ursprunget – 1923” och även för förpackningen ”Mjälloms1923”. Det innebär att Mjälloms Tunnbröd tillsammans med Öviksbyrån Devocy ses som en av Sveriges bästa utifrån kriterierna kommunikation, effekt, hantverk och känsla. Nomineringen betyder att Juryn har valt ut Mjälloms som möjlig vinnare i två kategorier: Identitet – Förpackning och Identitet – Grafisk Identitet.

 

”Det är så otroligt kul att vi är nominerade. Jag hade såklart ett litet hopp då jag skickade in bidragen innan sommaren, men vi fick såklart en rejäl glädjechock när vi fick veta!"

Ethel Ullsten, Mjälloms Tunnbröd

 

Vi har under året gjort en historisk och väldigt speciell tidsresa som slutligen landade i ett tunnbröd bakat på ekologiskt kulturspannmål. På vägen har vi även byggt upp en bagarstuga i Ullånger, där tunnbrödet bakas. Dessutom har vi berättat en för oss fantastisk historia som landets äldsta tunnbrödsbageri. Detta har vi visat på sociala medier och i bageriet i Ullånger. Grafiken har vi tagit fram tillsammans med Johan Allard på Öviks byrån Devocy.

 

”Det är en otroligt fin bekräftelse och vi är såklart stolta över nomineringen. Kul att vårt lilla familjeföretag uppmärksammas på det sättet. Ska bli spännande att se hur omröstningen faller ut och vi tillsammans med Devocy kommer vara på plats den 20:e oktober för att delta i prisutdelningen”

Torbjörn Ullsten, tredje generationen bagare Mjälloms Tunnbröd

 

Här kan du rösta, klicka och följ länken. Det är två bidrag, Identitet - Grafisk Identitet och Identitet - Förpackning

 

Follow