Besökscenter/Butik

Besökscenter & bageributik

 

Besökscentret - Infopoint

Tunnbrödets historia i Höga Kusten går långt tillbaka i tiden. Här ligger även Mjälloms Tunnbröd och vårt besökscentrum där man kan lära sig mer om det traditionella hantverket och vår unika historia. Kom gärna in och hälsa på i vår bageributik! Från maj 2017 fungerar vårt besökscentrum även som en s.k. Infopoint. Det är en enklare variant av turistinformation där du bl.a. kan hämta Magasin Höga Kusten och kartor samt få svar på enklare frågor.

 

Studiebesök

Vill du göra ett studiebesök hos oss så erbjuder vi två olika upplägg för grupper på minst 12 personer. Förbokning krävs och tillgängligheten kan variera under året. Hör av er till oss för närmare information.

 

Historierundan - Vid detta besök får man en historieberättelse om tunnbrödets och bageriets historia, från dåtid till nutid. Efter detta så har man möjlighet att titta in i bagarstugan och om man vill så kan man handla bröd i vår butik där man även kan läsa lite om vår historia. Räkna med 30-40 minuters tidsåtgång. Denna aktivitet är kostnadsfri.

 

Stora rundturen - Även på denna tur får man historieberättelsen som ovan men därefter visar vi bageriet och berättar hur tunnbrödstillverkningen går till. Efter rundvandringen så har man möjlighet att titta in i bagarstugan och om man vill så kan man handla bröd i vår butik. Räkna med ca 1 timmes tidsåtgång. Pris: 150 kr per person (min 1 800 kr).

 

 

 

Butiken

I butiken har vi självbetjäning alla dagar året runt. Öppettiderna är måndag-söndag 07.00 – 19.00. Under kontorstid, helgfria vardagar, finns det oftast personal tillgänglig om man behöver hjälp med något. I butiken har du möjlighet att köpa alla våra krispiga och goda tunnbrödssorter till fabrikspriser men även andra delikatesser från Höga Kusten. Har du tur springer du på någon av våra erfarna bagare. Det som de inte kan om tunnbröd är inte värt att veta. Om ni är en större grupp som t.ex. bussar, ring oss i förväg på 0613-71 13 50, så är vi förberedda när ni kommer, även om ni bara tänker handla.

 

Bagarstuga
Här hittar du även vår bagarstuga där vi bakar tunnbröd med kulturspannmål på samma sätt som man gjorde förr. Ett ekologiskt tunnbröd bakat för hand i vedeldad ugn. Bagarstugan är öppen vardagar hela sommaren. Om du vill prova på att baka tunnbröd på traditionellt vis i vedeldad ugn så kan du boka det som aktivitet. Läs mer HÄR.

 

Du hittar oss här!
Industrivägen 10
870 32 Ullånger