Nyheter

Årets stora händelse - Vi firar tunnbrödsbakningen den 3 september

instiftat tunnbrödsdagen tunnbrödet

Det stora höstbaket

Baka med oss - återkommande första lördagen i september. För att fler ska upptäcka bagarglädjen runt om i landet så släppte vi på Mjälloms Tunnbröd den 19 maj en bakdag för tunnbrödet som återkommer varje höst. ”Det stora höstbaket” är till för alla som vill och kan. Privatpersoner, hembygdsföreningar, pizzerior, bagerier uppmanas att baka. Det kommer finnas möjlighet att köpa små mjölpåsar av ursprungsbrödet 1923 där man endast tillsätter vatten, allt för att göra det enkelt för den som inte har ett eget recept.

 

Återkommande första lördagen i sep

Den 3 september 2016 går ”Det stora höstbaket” av stapeln och är återkommande varje år första lördagen i september och det är en dag för att bevara, sprida och upptäcka mathantverket tunnbrödsbakning. Från oss här på Mjälloms finns en önskan om att vi går man ur huse och dammar ur bagarstugorna och sprider väldoft i hela landet.

 

Listar bagarstugor för besöksmål denna helg

De som bakar tunnbröd denna dag och har möjlighet att ta emot besökare listas så att den som önskar kan besöka bagarstugor denna dag - smaka och dofta. Häng med du också!

 

”Med bagarstugan, ursprungsbrödet 1923 och ”Det stora höstbaket” hoppas vi på att fler ska upptäcka mathantverket och inspireras av tunnbrödskulturen och den gastronomiska tradition vi har i landet”.
Torbjörn Ullsten, tredje generationen bagare

 

Anmäl dig via mail HÄR

 

Du är hjärtligt välkommen med din anmälan och vi vill att du anger om du har en egen bakugn eller önska baka hos någon. Vi listar alla som har bakugn och möjlighet att ta emot besök, för att så många som möjligt ska få chansen att uppleva tunnbrödsbakningens konster.

 

Vi hör av oss under vecka 34 med en sammanställning för hur det ser ut. Alla är välkomna!