Nyheter

Mjälloms Tunnbröd kan vinna Svenska Designpriset

Mjälloms Tunnbröd kan vinna Svenska Designpriset

Mjälloms Tunnbröd är dubbelt nominerade till Svenska designpriset

 

Sveriges äldsta tunnbrödsbageri, Mjälloms Tunnbröd sätter Höga Kusten och Ullånger på den svenska designkartan då företaget är dubbelt nominerade till den prestigefyllda tävlingen Svenska Designpriset. Med sig i tävlingen har de sin samarbetspartner Devocy.

 

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation. Alla kan vara med och rösta på webben mellan den 12:e och 18:e september och tävlingen avgörs den 20:e oktober på moderna Museet i Stockholm. Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation.

 

Svenska Designprisets jury nominerar Mjälloms Tunnbröd för sin grafiska och historiska resa ”Tillbaka till ursprunget – 1923” och även för förpackningen ”Mjälloms1923”. Det innebär att Mjälloms Tunnbröd tillsammans med Öviksbyrån Devocy ses som en av Sveriges bästa utifrån kriterierna kommunikation, effekt, hantverk och känsla. Juryn har valt ut Mjälloms som möjlig vinnare i två kategorier: Identitet – Förpackning och Identitet – Grafisk Identitet.

 

”Det är otroligt kul att vi är nominerade. Jag hade såklart ett litet hopp då jag skickade in bidragen innan sommaren, men vi fick såklart en rejäl glädjechock när vi fick veta!"

Ethel Ullsten, Mjälloms Tunnbröd

 

Mjälloms har under året gjort en historisk och smakfull tidsresa som slutligen landade i ett tunnbröd bakat på ekologiskt kulturspannmål. På vägen har de även byggt upp en bagarstuga i Ullånger, där tunnbrödet bakas. Dessutom har de berättat en fantastisk historia som landets äldsta tunnbrödsbageri. Detta har visats på företagets sociala medier och vid bageriet i Ullånger. Grafiken har Mjälloms tagit fram med hjälp av Johan Allard på Öviks byrån Devocy.

 

”Det är en otroligt fin bekräftelse och vi är såklart stolta över nomineringen. Kul att vårt lilla familjeföretag uppmärksammas på det sättet. Ska bli spännande att se hur omröstningen faller ut och vi tillsammans med Devocy kommer vara på plats den 20:e oktober för att delta i prisutdelningen”

Torbjörn Ullsten, tredje generationen bagare Mjälloms Tunnbröd

 

Här kan du rösta, klicka och följ länken. Det är två bidrag, Identitet - Grafisk Identitet och Identitet - Förpackning