Det stora höstbaket

Det stora höstbaket

Baka med oss - återkommande första lördagen i september. För att fler ska upptäcka bagarglädjen runt om i landet så kom vi på Mjälloms Tunnbröd på idén om en bakdag för tunnbrödet som återkommer varje höst. ”Det stora höstbaket” är till för alla som vill och kan. 2016 inföll det första Stora Höstbaket. Privatpersoner, hembygdsföreningar, pizzerior, bagerier uppmanas att baka den dagen.

 

Återkommande första lördagen i september

Den 3 september 2016 hade ”Det stora höstbaket” premiär och fortsätter därefter återkommande varje år första lördagen i september. Det är en dag för att bevara, sprida och upptäcka mathantverket tunnbrödsbakning. Från oss här på Mjälloms finns en förhoppning om att vi går man ur huse och dammar ur bagarstugorna och sprider väldoft i hela landet.

Listar bagarstugor för besöksmål denna helg

De som bakar tunnbröd denna dag och har möjlighet att ta emot besökare listas så att den som önskar kan besöka bagarstugor denna dag - smaka och dofta. Häng med du också!

 

”Med bagarstugan, ursprungsbrödet 1923 och ”Det stora höstbaket” hoppas vi på att fler ska upptäcka mathantverket och inspireras av tunnbrödskulturen och den gastronomiska tradition vi har i landet”.
Torbjörn Ullsten, tredje generationen bagare

 

Anmäl dig via mail HÄR

 

Du är hjärtligt välkommen med din anmälan och vi vill att du anger om du har en egen bakugn eller önska baka hos någon. Vi listar alla som har bakugn och möjlighet att ta emot besök, för att så många som möjligt ska få chansen att uppleva tunnbrödsbakningens konster.

 

Vi hör av oss under vecka 34 med en sammanställning för hur det ser ut. Alla är välkomna!