Recept

Blåmusselpasta

Hemlagad mat brukar oftast vara godast, vi gillar enkelheten och här kommer ett tips på en maträtt som lagas enkelt men som har det där lilla extra som gör den lite lyxigare. Ät som lunch eller middag.

 

Blåmusselpasta 4 pers

Ett nät blåmusslor

En bananschalottenlök

Ett knippe persilja

4 vitlöksklyftor

2,5 dl grädde

0,75 dl vitt vin

2 msk smör

Salt och vitpeppar

400 g färsk pasta

 

Gör så här

Borsta blåmusslorna i kallt vatten. Kasta de som inte är stängda. Hacka schalottenlök, persilja och vitlök. Fräs i stor kastrull på medel värme. Häll på grädde och vin och låt koka upp. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg i musslorna och koka i ca 2-3 minuter tills musslorna har öppnat sig. Stängda musslor kastas.

 

Koka pastan enlig anvisningar på paketet. Häll av vattnet från pastan och lägg upp i fyra djuptallrikar. Ta undan 4-5 musslor med skal per person. Ta ur musslorna ur skalen på resten och fördela buljongen över tallrikarna. Fördela även musslorna och garnera med musslorna i skal.

 

Ringla olivolja över Gammeldags Tunnbröd och strö lite flingsalt på. Njut


Hoppas ni gillar receptet och glöm inte att följa oss på Instgram och Facebook för mer inspiration. 

Ha en trevlig lördag!

Originalet

Gammeldags tunnbröd är ett fylligt tunnbröd med en fin balans mellan vete och råg. Lika självklart till vardagens goda stunder som till våra svenska högtider.