Recept

Kallrökt lax med lakritsglace

Ett snacks du inte kan få nog av! Denna laxtapas är fylld av smaker och passar perfekt på såväl julbordet som nyårsminglet. 

 

Ingredienser

Korn Tunnbröd

Skivad kallrökt lax

Dill

Lakritsglace

1 dl vinäger

1 dl honung

2 dl vatten

2 msk lakritspulver

Färskoströra

200g färskost

En bit färsk pepparrot (mängd kan variera beroende på hur stark du vill ha röran)

 

Gör så här

Börja med lakritsglacen.

Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka tills du får en sirapsliknade viskositet i glacen, då är den klar.

Ställ åt sidan så den får svalna lite innan du använder den.

 

Gör färskoströran under tiden. Riv pepparroten och vispa ner den i färskosten, spara gärna lite till topping! 

Smaka av under tiden, det ska vara sting i färskosten så mängden pepparrot kan variera.

 

Bryt korntunnbrödet i lagomt stora munsbitar och klicka ut färskosten på varje bit.

Skär den kallrökta laxen i mindre bitar och lägg på, ringla sedan lakritsglacen över. Toppa till sist med lite riven pepparrot och en dillkvist.

Lövtunt och krispigt

Korntunnbrödet är ett klassiskt tunt bröd med riklig smak. Passar perfekt till svenska klassiker som sill och surströmming eller med en god bit ost på julbordet

Sprödbakat och milt

Vetetunnbröd är ett sprödbakat och krispigt bröd bakat på det finaste vete. Den milda smaken gör att det passar väl med lätta smörgåspålägg som ost och skinka.